Dit is waarom 80% van onze fitnessleden gebruik maakt van de spa

Wist je dat 80% van onze fitnessleden dagelijks gebruik maakt van de spa? Deze week leggen wij je uit waarom de spa zo populair is onder onze fitnessleden en wat het effect is van de sauna na een zware workout.

In het kort

Als fitnesslid bij Zuiver heb je iedere dag 1 uur gratis toegang tot de spa van Zuiver (wil je langer blijven dan betaal je een toeslag). Veel fitnessleden geven aan de spa te gebruiken vanwege:

  • De rustgevende eigenschappen van de sauna
  • De positieve impact op je huid
  • Het verminderen van het gevoel van stress
  • Het energieopladende effect van een saunabezoek

Kort samengevat zorgt de sauna ervoor dat je er gezonder uit gaat zien. Je kan een spa bezoek daarnaast ook zien als een beloning na een zware work-out.

De sauna verhoogt je weerstand

De sauna is niet alleen ontspannen, voor je lichaam is het hard werken. Je lichaamstemperatuur wordt door de warmte hoger, waardoor je kunstmatig koorts hebt. Hierdoor worden er extra afweerstoffen aangemaakt om ziekteverwekkers af te kunnen breken. Doordat je gaat zweten, verlaten de afvalstoffen van binnenuit het lichaam.

De tekst gaat onder de afbeeldingen door.

 

Je krijgt meer energie

Niet alleen cortisol wordt aangemaakt, maar ook andere hormonen, zoals adrenaline en noradrenaline. Je zal merken dat je overdag meer energie hebt na een spa bezoek. Bovendien zorgt de combinatie van al deze hormonen er ook voor dat je je gelukkiger voelt.

Sauna en stress

We hebben er in het dagelijks leven allemaal wel een keer mee te maken: stress. Of het nu in het privéleven is of op de werkvloer, stress keert bij veel mensen regelmatig terug. Hoe wij uiteindelijk met stress omgaan varieert per persoon. Niet iedereen weet hoe je met stress moet omgaan en wellicht belangrijker: hoe kom je van stress af? De sauna kan een goed hulpmiddel zijn om alle stress in één keer los te laten. De warmte van de sauna zorgt voor diepe ontspanning van de spieren en geestelijke ontspanning. Je bent even niet meer bezig met werk of de thuissituatie. Let op: indien je medicijnen slikt of onder behandeling staat dan raden wij je aan om eerst in contact te treden met jouw huisarts.

Alles in één lidmaatschap

Met onze fitnesslidmaatschappen combineer je inspanning met ontspanning. Veel van onze fitnessleden starten met een work-out of doen mee aan onze populaire groepslessen om tot slot af te sluiten met een saunaronde in onze spa. Een volledig fitnesslidmaatschap bij Zuiver bevat:

- Onbeperkt fitness (ma t/m vrij 07.00-22.30 uur, za & zo 08.00- 19.00 uur
- Onbeperkt toegang tot alle groepslessen/(hot) yogalessen zonder reservering
- Dagelijks een uur gratis toegang tot alle spa faciliteiten van Zuiver (wil je langer blijven dan betaal je een toeslag). Hiermee heb je toegang tot alle baden en sauna’s.

Bekijk de lidmaatschappen

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook