De meest gestelde vragen aan saunameester Michel

Over een bezoek aan de spa bestaan nogal wat vragen. Onze saunameester Michel Carpay behandelt in dit artikel 3 van de meest gestelde vragen.

Waarom moet ik slippers dragen in de spa?

Het dragen van slippers is naast hygiëne voor jezelf ook van belang voor de andere bezoekers. Door het dragen van slippers is er minder kans op het overdragen van voetschimmel. Daarnaast zorgen de slippers er voor dat je minder snel kunt uitglijden op gladde vloeren en dat je alle ruimtes en baden met schone voeten kunt betreden.

Ik ben zwanger, mag ik nu nog de sauna in?

  • Tijdens de zwangerschap kun je gewoon gebruik maken van de sauna. Echter is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:
  • De eerste 14 weken van de zwangerschap wordt het afgeraden om gebruik te maken van de sauna vanwege de bovenmatige stijging van lichaamstemperatuur.
  • Ben je langer dan 3 maanden zwanger? Blijf dan niet langer dan 10 á 12 minuten in de sauna en zoek niet de warmste plekken op door wat lager te gaan zitten.
  • Hou je lichaam goed in de gaten en blijf niet langer zitten dan je lichaam zelf aangeeft.
  • Neem wat meer tijd dan gebruikelijk om na de saunagang weer af te koelen. Vermijd hierbij het koude dompelbad en de koude douches om te voorkomen dat je bloeddruk abrupt weer stijgt.
  • Tijdens de laatste zes weken voorafgaand aan de bevalling is het verstandig om geen warme baden meer te gebruiken i.v.m. een mogelijke ontsluiting. De kans op een eventuele infectie wordt hierdoor mogelijk vergroot.
  • Lees ook > Sauna en stress

Ik heb een hoge of lage bloeddruk, waar moet ik op letten bij een spa bezoek?

Een hoge of lage bloeddruk hoeft geen belemmering te zijn bij een bezoek aan de spa. Er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Tijdens de saunagang zal je bloeddruk altijd zakken, dus neem voor het koelproces iets meer tijd om bijvoorbeeld langdurige hoofdpijn klachten te voorkomen. Heb je daarentegen een lage bloeddruk, dan moet je er vooral op letten dat deze niet te laag wordt waardoor je bij het verlaten van de cabine duizelig wordt. Ga dus niet op de warmste plek in de cabine zitten. Ben je bij het verlaten van de cabine toch niet helemaal lekker, maak dit dan gelijk aan iemand kenbaar. Is er niemand in de buurt? Ga dan even op de grond zitten zodat je niet valt bij een mogelijke flauwte.

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook