De gevolgen van stress op je lichaam

Iedereen krijgt in het dagelijks leven wel eens te maken met stress. Zolang dit van korte duur is heeft dit geen negatieve effecten op het lichaam. Wanneer je echter last blijft houden van langdurige stress, door bijvoorbeeld werk of studie, kan je te maken krijgen van vervelende lichamelijke klachten. Hieronder hebben wij vier veel voorkomende klachten toegelicht.

Je bent vaker ziek

Stress heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem. Je immuunsysteem is betrokken bij het beschermen van je lichaam tegen ziektes. Zo moet het je beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen:

  • Bacteriën
  • Virussen
  • Schimmels
  • Parasieten

Met een hoog stressniveau kost het je lichaam meer tijd om een virus te bestrijden wanneer je onder druk staat. Let daarom op dat je regelmatig ontspant en je lichaam en geest rust gunt om te herstellen.

Slapeloosheid

Merk je dat je vaak ’s nachts loopt te piekeren of last hebt van slapeloosheid? Dan zou dit kunnen komen door aanhoudende stress. Om de stress te verminderen is het verstandig om regelmatig te sporten, mediteren of ademhalingsoefeningen te doen.

stress en slapen

Je hebt weinig energie en bent vaak moe

Ongeacht of je ’s nachts zeven tot acht uur slaapt, kan stress er voor zorgen dat je lichaam uitgeput raakt. Wanneer je merkt dat je door slaap niet meer herstelt, dan zou dit een symptoom kunnen zijn van stress. Let wel op: te veel slaap of een onregelmatige nachtrust kan ook invloed hebben op hoe fit jij je voelt.

Lees ook: Sauna en stress

Spanning in het lichaam of spierpijn

Naast de eerder genoemde symptomen kan stress ook spanning en spierpijn in het lichaam veroorzaken. Je zal dit voornamelijk merken in je schouders, nek en hoofd. De spanning in dit gebeid kan uiteindelijk migraine veroorzaken, wat uiteindelijk kan zorgen voor nog meer stress. Wanneer je jezelf te veel druk oplegt kan het verstandig zijn om een ontspanningsmassage te nemen of een frisse neus te halen. Een boswandeling kan je bijvoorbeeld al snel goed doen. Tot slot is het belangrijk om jezelf goed blijven hydrateren. Drink voldoende water en blijf luisteren naar je lichaam.

Ontspanningsmassage tegen stress

 

 

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook