Alles wat jij moet weten over de kleurentherapiesauna

Op een zonnige dag voelen we ons vrolijk en hebben we veel energie. Zodra de dagen korter en donkerder worden nemen het aantal gezondheidsklachten door gebrek aan zonlicht toe. Herkenbaar? Men noemt dit verschijnsel ook wel de herfstdip, winterblues of winterdepressie. Zodra de dagen weer langer worden en de lichtintensiteit van de zon weer toeneemt dan verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon.

Geef je lichaam een kickstart

De dagen worden gelukkig weer wat langer. Geef je lichaam een kickstart en neem tijdens je bezoek aan Zuiver plaats in onze kleurentherapiesauna. In de kleurentherapiesauna veranderd de verlichting met vaste regelmaat van kleur. Iedere kleur heeft zijn eigen ontspannende of heilzame werking. De volgende kleuren kunnen je uit die winterdip halen en helpen je weerstand weer op te bouwen.

Rood:                   verhoogt je fysieke energie, vitaliteit, weerstand, spontaniteit en passie;

Oranje:                 stimuleert creativiteit en productiviteit, plezier, optimisme, enthousiasme en het kunnen uiten van emoties;

Geel:                    zorgt voor een zekere vrolijkheid en humor en stimuleert intelligentie, logica, creativiteit. Het maakt ons energieker en geeft ons kracht;

Groen:                 helpt bij de balans, harmonie, liefde, communicatie en ontwikkelt ons sociaal karakter;

Indigo:                 wekt kalmte, liefde, vriendelijkheid, innerlijke vrede, emoties en toewijding op;

Violet:                  stimuleert intuitie, verbeeldingskracht en onze artistieke kwaliteiten

Kleur en licht hebben dus een belangrijke rol in ons leven, vaak zonder dat we het beseffen. Elke kleur heeft een bepaald effect en uitwerking op ons. Het idee achter kleurentherapie is eigenlijk heel eenvoudig: je wordt blootgesteld aan verschillende kleuren licht en de combinatie van die kleuren creëert een synergie die erbij helpt dat je stress minder zal worden of zelfs verdwijnt!

Geniet van je bezoek!

Michel Carpay

Saunameester

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook