5x jezelf belonen; tijd voor jezelf als ouder

Je kind(eren) opvoeden, werken, het huishouden, boodschappen doen, iedere dag weer een gezonde maaltijd op tafel zetten. Je leven als jonge ouders is een aaneenschakeling van taken die nou eenmaal moeten gebeuren. Tijd voor jezelf maken is een ware kunst, zeker als je ook nog tijd aan je partner wilt besteden én er een sociaal leven op na wilt houden. Het is daarom fijn om jezelf regelmatig te belonen, zeker als je zo’n hectisch bestaan hebt. Bij Zuiver staat de maand december in het teken van jezelf belonen. Zuiver geeft je in dit artikel een aantal handige tips!

Als je regelmatig ontspant, heb je meer energie en meer zin om je dagelijkse bezigheden uit te voeren. Je bent dan beter in staat de positieve kanten te zien, kijkt soms net even anders tegen zaken aan en houdt zelf de regie in plaats van dat je het gevoel hebt geleefd te worden.

Tip 1: Reserveer tenminste één keer in de week een moment voor jezelf

Een goede vader of moeder heeft ook tijd voor zichzelf nodig. Alleen als je zelf ontspannen bent, kun je een leuke en goede vader/moeder zijn. Ga bijvoorbeeld één keer in de week sporten met een vriend of vriendin. Noteer deze avond in je agenda en deel het met je gezin, zodat je niet gestoord wordt. Je partner kan prima een avond alleen voor de kind(eren) zorgen.

Tip 2: Creëer in de ochtend wat me-time

Oké, je moet er wat eerder voor je bed uit, maar dagelijks een half uur eerder opstaan dan de rest van je gezin is heel rustgevend. Doe in die tijd iets wat jíj graag wilt. Maak rustig een ontbijtje, lees een boek/tijdschrift of ga mediteren. Het werkt ontspannend en geeft je energie voor de dag.

Tip 3: Verwen jezelf met een heerlijke massage

Er bestaat voor een mens bijna geen grotere beloning dan een heerlijke massage. Veel mensen zullen aangeven liefhebber te zijn van massages maar zichzelf te weinig belonen met dit moment van ontspanning. Een massage geeft je meer energie, verbetert de doorbloeding, verminderd stress, het verwijdert afvalstoffen en zorgt voor een betere ademhaling. Een gezonde beloning dus!

Tip 4: Maak het jezelf gemakkelijk!

Dagelijkse boodschappen, nieuwe kleding voor jezelf of de kinderen, een cadeautje voor het kinderfeestje a.s. weekend, er is altijd wel iets waar je de deur voor uit moet. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel het vanuit je luie stoel terwijl je geniet van een kop thee. Op deze manier creëer je meer vrije tijd voor jezelf en haal je een hoop stress uit je drukke (werk)week.

Tip 5: Plan samen met je partner of beste vriend(in) een heerlijke spa dag

Zijn jullie al een aantal weken toe aan een moment van ontspanning en wil je samen genieten in een rustgevende omgeving? Zuiver heeft speciaal voor jullie diverse sauna acties samengesteld. Geniet een dag lang van alle spa faciliteiten en keer als herboren terug richting huis. Een echte luxe beloning dus!

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook