5 waanzinnige feiten over massages

Vroeger werd een massage gezien als een luxe maar de afgelopen jaren zijn mensen steeds meer gaan kijken naar de gezondheidsvoordelen van een behandeling. Zuiver behandelt in dit artikel de gezondheidsvoordelen van een massage.

Ontspanning

Dat gezond eten en sporten belangrijk en goed is voor de gezondheid weet iedereen maar wat veel mensen vergeten in deze drukke tijden is de momenten pakken om te ontspannen. Dat is vaak omdat we het ons niet “gunnen” of tijd er niet voor nemen, want we hebben nog zoveel te doen. Wanneer we in drukke tijden (fysiek en mentaal) niet ontspannen kan dit op lange termijn lichamelijke en geestelijke klachten opleveren. Langdurige druk en stress is zelfs schadelijk voor het lichaam. Dus wandelen, een boek lezen een dag naar de sauna, massage brengt ontspanning waardoor we de druk van het dagelijks leven beter aan kunnen.

Verschillende massages

Voor iedereen is er een massage naar keuze. Dus een massage op maat! Dat kan naar type persoon zijn ( ayurvedische massage) sportmassage ( deeptissue massage) shiatsu ( drukpunt) ontspanning, hotstone. Dit is nog maar een paar voorbeelden. Laat je altijd informeren wat voor jou de beste massage is voor het gewenste resultaat.

Beter slapen

Tijdens de massage wordt serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Na een massage voel je je dan ook vaak duf en slaperig.

Een massage maakt je gelukkig!

Een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt het hormoon endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stoffen zorgen ervoor dat stress geremd wordt en verhogen daardoor je geluksgevoel. Dat voelt niet alleen vanbinnen maar straal je ook naar buiten toe

Verwijderd afvalstoffen

Een massage zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd worden, waardoor je je fijner gaat voelen. Dat is omdat niet alleen de bloedcirculatie, maar ook de lymfevaten worden gestimuleerd.

Spieren worden soepeler

Als je spierpijn hebt na het sporten of je hebt stijve “stramme” spieren kun je je letterlijk niet lekker in je vel voelen. Spieren worden “losgemaakt” door massage. De spieren gaan zich namelijk ontspannen waardoor ze “losser” aanvoelen en je weer meer mobiel wordt.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook