5 tips om minder op je telefoon te kijken

Wist je dat je gemiddeld 2,5 uur per dag doorbrengt op je telefoon? Instagram, Facebook, E-mail en whatsapp zijn voorbeelden van apps die ongemerkt veel tijd opeisen. Incidenteel een dag wat langer op je telefoon zitten hoeft niet schadelijk te zijn maar op langer termijn kan het langdurig gebruiken van je smartphone ook zorgen voor gezondheids –en concentratieproblemen. Genoeg redenen om vaker je smartphone weg te leggen en te focussen op de dingen die echt belangrijk zijn in je leven. In dit artikel geeft Zuiver je enkele tips om dit gemakkelijker door te voeren in het dagelijks leven.

1. Zet pushberichten uit

Elke keer word je uit je concentratie gehaald omdat er weer een pushbericht verschijnt op je telefoon. Je beste vriend(in) appt je of je hebt weer een nieuwe ‘like’ op Instagram. Herkenbaar? Zet dan eerst je pushberichten uit zodat je niet wordt gestoord tijdens je werk of op school.

2. Begin en eindig de dag zonder telefoon

Je wordt wakker en het eerste wat je doet is je telefoon pakken. Eigenlijk een slecht begin van de dag want je gunt je hersenen niet even de tijd om rustig op gang te komen. Ook voor het slapen gaan is het verstandig om niet meer op je telefoon te kijken waardoor je makkelijker in slaap zult vallen.

3. Ga sporten en laat je telefoon thuis

Met deze tip sla je twee vliegen in één klap. Je werkt door het sporten aan zowel je mentale en fysieke gezondheid en je wordt niet afgeleid door je telefoon. Je zal merken dat je na het sporten met een fris en voldaan gevoel richting huis gaat.

4. Plan een spa dagje

Wat sommige mensen nog niet weten is dat het in spa’s en saunacomplexen niet is toegestaan om je telefoon mee te nemen. Je bewaart je telefoon net zoals je overige spullen in een locker en je gaat vervolgens genieten van een dagje rust en ontspanning. Zonder dat je het eigenlijk doorhebt breng je 5 á 6 uur door zonder telefoon. Dat is toch een heerlijk vooruitzicht?

Bekijk de jubileumdeals

5. Zet je telefoon uit

Dit is misschien de meest rigoureuze tip maar wel één van de meest effectieve tips. Als de eerste 4 tips niet hebben geholpen kan je ook beslissen om je telefoon voor een gedeelte van de dag uit te zetten. Kies er bijvoorbeeld voor om je telefoon tussen 9.00 uur en 12.00 uur uit te zetten en pas weer te kijken in je pauze. Op deze manier breng je onbewust toch minder tijd door op je telefoon.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook