4 tips om thuis te leren ontspannen

Eindelijk is het dan zover. Je bent thuis na een intensieve dag werk of school en je hebt eindelijk de tijd voor jezelf. Tijd om de batterij weer helemaal op te laden. Voor veel mensen klinkt dit makkelijker dan het in werkelijkheid is. Ook thuis hebben mensen moeite om volledig te ontspannen en je lichaam en geest rust te geven. Zuiver geeft jou vandaag 4 tips om thuis helemaal tot rust te komen

1. Neem de tijd om heerlijk voor jezelf te koken

“Even snel voor het sporten een maaltijd bereiden”. Een voorbeeld van koken dat dus geen ontspanning biedt en eerder voor (nog) meer stress zorgt. Neem op een vrije dag eens de tijd om na te denken over een maaltijd waar je al langere tijd onwijs veel zin in hebt. Doordat er geen tijdsdruk is en je met een gerecht bezig bent waar je al lang naar uitkijkt, zul je merken dat het vooral voor mentale rust zorgt.

2. Plan alvast je volgende vakantie

Het is altijd leuk om weg te dromen over je volgende vakantie. Je zult merken dat je stemming op een positieve manier omslaat. Kies je voor een zonvakantie of een onvergetelijke stedentrip. De oriëntatiefase zal je rust en ontspanning bieden.

3. Begin eindelijk aan die serie waar je al zo lang naar uitkijkt

Door werk, school of je gezinsleven ben je nog niet toegekomen aan die serie waar je zoveel mensen over hoort praten. Vooral op een regenachtige dag vormt een serie de perfecte gelegenheid om je gedachten te verzetten.

4. Leg een dag lang je telefoon weg

Eenmaal thuis grijpen veel mensen meteen naar hun mobiele telefoon. Facebook, Instagram, Twitter of e-mail zorgen ervoor dat we steeds meer tijd doorbrengen op ons telefoon. Niet bepaald een manier om je geest rust te bieden en om te herstellen. Leg daarom je telefoon eens een dag weg en ervaar zelf wat de rust met je doet! Heb je toch moeite om je telefoon weg te leggen? Plan dan eens een sauna dag waarbij je je telefoon achterlaat in je locker.

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook