4 redenen waarom een saunadag je de maand januari doorhelpt

Januari, de maandag onder de maanden. We hebben net de gezellige feestdagen achter de rug en belanden nu een beetje in een ‘zwart gat’. Buiten is het koud, nat en snel donker en veel mensen hebben nu last van de zogeheten januari dip. We kunnen wel stellen dat januari niet de meest populaire maand is. Tóch zit er weinig anders op dan er gewoon het beste van te maken. Zuiver geeft je met dit artikel enkele tips om de januari maand op een positieve manier door te komen.

Ontsnap aan het koude winterweer

Je stapt ’s ochtends de deur uit en je wordt direct geconfronteerd met een koude wind. Het enige wat je op dat moment kan wensen is een vakantie naar een tropische bestemming. Je slaat je sjaal nog eens een keer goed om, trekt je wanten aan en gaat richting werk of school. Wanneer je ’s avonds weer richting huis gaat is het nog steeds koud en guur en dit begint langzamerhand ook effect te hebben op je humeur. Dit is het moment om even te ontsnappen aan de koude weersomstandigheden. Een bezoek aan de sauna kan een verlichtend effect hebben op een winterdip. Daarnaast heeft de sauna een stimulerende werking op de aanmaak van endorfine; een lichaamseigen stof, die de geest ontspant en een gevoel van welzijn geeft.

Een boost voor je weerstand

De maand januari is vaak ook de maand dat we weer te maken krijgen met griepepidemieën. Bereid je lichaam daarom goed voor op deze taaie periode en werk regelmatig aan je weerstand. De warmte in een sauna helpt je lichaam meer afweerstoffen te produceren, wat weer een positief effect heeft op je afweersysteem. Een dagje sauna geeft je weerstand dus de boost die het misschien wel nodig heeft.

Rust na een hectische periode

De december maand was ongetwijfeld weer een gezellige maand met veel etentjes, feestjes en borrels. Echter merken we dat deze periode ook vaak hectisch is met veel ‘geregel’ en weinig rust. Gebruik daarom de maand januari om jezelf weer een moment van rust te gunnen en de batterij weer helemaal op te laden.

Klankschalensessies

Neem deel aan één van onze klankschalensessies. Deze sessies hebben van nature een harmoniserende werking. De harmoniserende klanken en trillingen dringen diep door in en op ons lichaam en stimuleren onze gevoelens, emoties en herinneringen. Door de klank in de klankschaal ben je in staat om jezelf te ontladen en spanningen los te laten zodat je op een natuurlijke wijze weer in balans en in evenwicht komt.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook