Blog

Santé, proost, cheers, op je gezondheid!

Santé, proost, cheers, op je gezondheid!

Zin in een verfrissend koud drankje terwijl je heerlijk aan het loungen bent op je balkon, in je tuin of met vrienden in het park tijdens een barbecue? Met deze flavoured waters, gemaakt met vers fruit, kruiden en eventueel eetbare bloemen ben je én gezond bezig én ze smaken superlekker. Daarbij zijn ze ook nog eens heel fijn om naar te kijken, van al die vrolijke kleuren krijg je een instant ‘spring-is-in-the-air’ gevoel. Je kunt ze maken met gewoon koud kraanwater (zet een kan of fles een paar uur tevoren in de koelkast), of je gebruikt bruisend mineraalwater, als je zin hebt in bubbels. Het is het lekkerst als de smaken goed in water in zijn getrokken, maak je flavoured water daarom een dag van tevoren zodat je de volgende dag kunt genieten van je eigen water. Een aantal variatie tips (bruisend) water, aardbei, citroen, basilicum (bruisend) water, venkel, citroen, steranijs (bruisend) water, bramen, frambozen, gember (bruisend) water, limoen, komkommer, munt (bruisend) water, sinaasappel, blauwe bessen (bruisend) water, mango, koriander

Rimpels te lijf met goede voeding

Rimpels te lijf met goede voeding

Nieuw onderzoek laat zien dat het voor ons als vrouw extra belangrijk is om gezond te eten, willen we er stralend en jong uit blijven zien. Een gezond eetpatroon met groente, fruit en vette vis en weinig vlees, verzadigde vetten, suiker en zo min mogelijk alcohol, zorgt er bij vrouwen namelijk voor dat de huid aanzienlijk minder rimpels vertoont.

Kom maar door met de lente!

Kom maar door met de lente!

Na een lange winter zijn de eerste zonnestralen meer dan welkom. Het is lente! Voordat we gaan genieten van de eerste uren op het terras is een kleine voorbereiding nodig. Hoe kun je je voorbereiden op de lente? Tijd om te scrubben! Wisselende temperaturen en een droge lucht hebben hun tol geëist. Het wordt tijd om de huid eens extra te verwennen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop.

De gevolgen van stress op je lichaam

De gevolgen van stress op je lichaam

Iedereen krijgt in het dagelijks leven wel eens te maken met stress. Zolang dit van korte duur is heeft dit geen negatieve effecten op het lichaam. Wanneer je echter last blijft houden van langdurige stress, door bijvoorbeeld werk of studie, kan je te maken krijgen van vervelende lichamelijke klachten.

4 tips om thuis te leren ontspannen

4 tips om thuis te leren ontspannen

Eindelijk is het dan zover. Je bent thuis na een intensieve dag werk of school en je hebt eindelijk de tijd voor jezelf. Tijd om de batterij weer helemaal op te laden. Voor veel mensen klinkt dit makkelijker dan het in werkelijkheid is. Ook thuis hebben mensen moeite om volledig te ontspannen en je lichaam en geest rust te geven.

3 gezonde smoothies, geschikt als ontbijt

3 gezonde smoothies, geschikt als ontbijt

We kennen het maar al te goed; op drukke werkdagen komen we ‘s ochtends tijd tekort en hebben we haast om op tijd gedoucht en wel de deur uit te gaan. Hoe combineer je dat met een gezonde lifestyle?

Review: Remedy to Remedy behandeling Spa Sport Hotel Zuiver

Review: Remedy to Remedy behandeling Spa Sport Hotel Zuiver

In de wintermaanden kan onze weerstand wel een “boost” gebruiken. Ook onze huid heeft in de afgelopen koude maanden heel wat te verduren. Zeker als je een gevoelige huid hebt, heeft je huid in de winter extra aandacht en voeding nodig. Versterk en verhoog je weerstand daarom met de Remedy to Remedy behandeling bij Spa Sport Hotel Zuiver! Ik heb deze behandeling onlangs ondergaan en ik wil mijn ervaring graag met jullie delen. De behandeling start met een duidelijke uitleg van de schoonheidsspecialiste over de Remedy producten van Comfort Zone.

Nieuw bij Zuiver; de Daily Essentials van Orangefit

Nieuw bij Zuiver; de Daily Essentials van Orangefit

Per maart bieden wij bij Zuiver drie kwalitatief sterke nieuwe supplementen aan; de Daily essentials van Orangefit! Deze 100% plantaardige supplementen zijn de ideale aanvulling op je dagelijkse voeding en bevorderen je gezondheid. Daarbij zijn ze duurzamer en beter voor het milieu. So feel welcome to come in and get your Daily Essentials!

Alles wat jij moet weten over de kleurentherapiesauna

Alles wat jij moet weten over de kleurentherapiesauna

Op een zonnige dag voelen we ons vrolijk en hebben we veel energie. Zodra de dagen korter en donkerder worden nemen het aantal gezondheidsklachten door gebrek aan zonlicht toe. Herkenbaar? Men noemt dit verschijnsel ook wel de winterdip, winterblues of winterdepressie. Zodra de dagen weer langer worden en de lichtintensiteit van de zon weer toeneemt dan verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon. Lees ook:

Winterdip

Winterdip

Er wordt veel geschreven over de effecten van zonlicht. Zo weet iedereen dat overmatige blootstelling aan zonlicht ervoor kan zorgen dat mensen verbranden, maar weten te weinig mensen dat een tekort aan zonlicht gevaarlijk is voor de gezondheid.

Voeding voor nieuwe energie na een lange winter

Voeding voor nieuwe energie na een lange winter

Maart is officieel de laatste wintermaand en daarmee sluiten we het koudste seizoen, waarin we vooral lekker willen ‘coconen’, dan echt af. De natuur geeft de eerste tekenen dat het einde van de winter eindelijk in zicht is; in het Amsterdamse bos rondom Spa Zuiver bloeien al krokussen en sneeuwklokjes.

Gebruik je verstand en verhoog ontspannen je weerstand!

Gebruik je verstand en verhoog ontspannen je weerstand!

Al worden de dagen inmiddels alweer wat langer, we moeten de komende periode de warmte toch echt nog even zelf opzoeken. Voor de nodige warmte en ontspanning hoef je niet ver van huis. Een regelmatig bezoek aan de spa zorgt naast de nodige warmte en ontspanning ook voor een betere weerstand tijdens de bekende maanden met een R.

Beautydag met vriendinnen

Beautydag met vriendinnen

Waar vroeger een vriendinnendag vooral bestond uit etentjes, winkelen of stappen, kiezen steeds meer vrouwen nu voor een dagje spa. Een beautydag met vriendinnen kan omschreven worden als gezellig, ontspannen en vooral goed voor lichaam en geest. Zuiver zet deze week de drie meest populaire behandelingen onder vrouwen op een rij. Met deze behandelingen maak jij een beautydag helemaal compleet. De Face Deluxe gezichtsbehandeling Een van de meest populaire gezichtsbehandelingen bij Zuiver is de Face Deluxe gezichtsbehandeling.

Spa date night

Spa date night

Je bent iedere dag vroeg op, je maakt lange dagen op je werk en voor je thuis op de bank kunt zitten moet je eerst de kinderen nog in bad doen en in bed leggen. Tijd voor elkaar heb je bijna niet. Herkenbaar? Dan ben je echt toe aan een avondje uit, mét je partner!

De meest gestelde vragen aan saunameester Michel

De meest gestelde vragen aan saunameester Michel

Over een bezoek aan de spa bestaan nogal wat vragen. Onze saunameester Michel Carpay behandelt in dit artikel 3 van de meest gestelde vragen. Waarom moet ik slippers dragen in de spa? Het dragen van slippers is naast hygiëne voor jezelf ook van belang voor de andere bezoekers. Door het dragen van slippers is er minder kans op het overdragen van voetschimmel. Daarnaast zorgen de slippers er voor dat je minder snel kunt uitglijden op gladde vloeren en dat je alle ruimtes en baden met schone voeten kunt betreden.

Weerstand tips van de saunameester

Weerstand tips van de saunameester

Koud hé, maar wel erg lekker, en vooral ook ERG GEZOND! Mijn naam is Michel Carpay en ik ben al enige tijd werkzaam bij Spa Sport Hotel Zuiver als saunameester. Ik ben dan ook vaak met gasten in gesprek die mij vertellen dat ze een hekel hebben aan koud water en zich afvragen of ze verplicht zijn om te koelen. Ik vertel ze dan dat ze helemaal niks ‘moeten’ en vooral moeten doen waar ze zich goed en ontspannen bij voelen. Het gevoel van wellness staat hoog in het vaandel. Vervolgens leg ik wel uit dat het afkoelen na een saunagang of opgieting heel belangrijk is, maar vooral heel gezond en weerstandverhogend.

Carnaval, you love it or you hate it!

Carnaval, you love it or you hate it!

Het tweede weekend van februari is het weer zover; carnaval! Vele zuiderlingen, maar ook mensen van boven de rivieren duiken ook dit jaar de carnavalsgekte in, sluiten aan bij de polonaise en drinken meters bier. Een kater is dan ook bijna onvermijdelijk. Zuiver heeft voor jou enkele tips om deze carnaval (en de dagen erna) zo goed mogelijk door te komen.

Versterk en verhoog de weerstand van je gevoelige huid

Versterk en verhoog de weerstand van je gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Je bent echt niet de enige. Recente studies hebben bewezen dat 50% van de mensen hun huid als gevoelig ervaren. De kenmerken voor een gevoelige huid zijn: roodheid, tinteling, jeuk en een oncomfortabel gevoel. Veel van deze kenmerken zijn tekenen van neuro inflammatie wat duidelijk wijst op een beschadigde huid barrière. Wanneer de huidbarrière, onze natuurlijke beschermlaag, beschadigd is kunnen bacteriën van buitenaf makkelijker irritaties veroorzaken.

Detox waar je lichaam daadwerkelijk baat bij heeft

Detox waar je lichaam daadwerkelijk baat bij heeft

In voedingsland komen we de gekste methoden tegen die je lichaam zouden ‘detoxen’. Van klei eten (ja echt) tot aan olie en zelfs zoutoplossingen drinken, alles om je lichaam te ontgiften. Als diëtist is het mijn taak om het kaf van koren te scheiden. Veel van deze detox-hypes doen namelijk niets voor je lichaam en een aantal ervan zijn zelfs ongezond, beter dus om daar je vingers niet aan te branden. Gelukkig heeft ons lichaam zelf een prachtig ontgiftingssysteem; je lever en nieren zuiveren je bloed en voeren 24/7 afvalstoffen af.

De 3 voordelen van onze Raspberry Heaven smoothie

De 3 voordelen van onze Raspberry Heaven smoothie

Een dagje Zuiver biedt wellness voor lichaam en geest. Kom tussen je saunagangen door even relaxen in de lounge bar in ons spa restaurant. Daar schenken we een aantal heerlijke smoothies gemaakt met frozen fruits. Onze favoriet van deze maand is de Raspberry Heaven smoothie. Met zijn dieprode kleur een lust voor het oog en heerlijk volzoet van smaak door de combinatie van framboos, bosbes, appel en mango.

Succes verzekerd met dit happy healthy valentijnsontbijtje

Succes verzekerd met dit happy healthy valentijnsontbijtje

Wil je je liefde (en jezelf) verwennen met een lekker ontbijtje in romantisch roze? Dan is deze easy chiapudding met rood fruit, kokos en extra pure chocolade een absolute topper! Succes verzekerd, zeker wanneer jullie gezonde voeding hoog in het vaandel hebben staan, en weer eens wat anders dan de standaard croissant met jam. Chiazaad is rijk aan vezels en omega 3 vetzuren en ondersteunt daarmee een goede darmwerking, werkt verzadigend en helpt hart en hersenen gezond te houden.

Review: Tranquillity Pro Sleep Massage

Review: Tranquillity Pro Sleep Massage

Goed slapen is essentieel voor ons dagelijks functioneren. In Nederland kampen ongeveer 1 op de 3 mensen met slaapproblemen. Een structureel slaapprobleem kan leiden tot gezondheidsklachten zoals een verhoogd risico op allerlei kwalen waaronder hart- en vaatziekten, stofwisselingsziekten, maag-darmproblemen, conditionele en psychische klachten en een algehele verlaging van de weerstand. Kortom: een goede nachtrust is belangrijk voor een goede gezondheid en het immuunsysteem! Hoe fijn is het dan als er een behandeling bij Zuiver bestaat die hier een bijdrage aan kan leveren: de Tranquillity Pro Sleep behandeling. Ik ben een van die mensen die slecht slaapt en heb ondervonden hoe dit kan doorwerken op mijn gezondheid.

Tranquillity Pro Sleep Massage

Tranquillity Pro Sleep Massage

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je lichaam weerstand biedt tegen onder andere bacteriën en virussen. Maar hoe komt het toch dat onze weerstand omlaag gaat? De belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen zijn medicatie (bijvoorbeeld chemotherapie), ziekte, maar ook slaapgebrek, stress en slechte voeding. Slaapgebrek: wat doet dat met je weerstand? Een diepe slaap zorgt ervoor dat cellen in je lichaam de informatie over de verschillende virussen en bacteriën nog beter en gedetailleerder kunnen opslaan. Hierdoor is de kans dat ze later herkend worden veel groter. Genoeg slapen verbetert dus het geheugen van je immuunsysteem.

Slechte nachtrust door Cryptocurrency?

Slechte nachtrust door Cryptocurrency?

Kijkt jouw vriend of man iedere 10 minuten op zijn telefoon of zijn cryptomunten meer waard zijn geworden? Schiet hij regelmatig in de stress door waardedalingen? Investeren in cryptomunten kan voor veel mensen zorgen voor stress en onrustige nachten. Steeds meer mensen besluiten om te investeren in cryptocurrency. Door de enorme koerswijzingen wil iedereen continue op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Veel mensen stappen in de cryptomunten omdat ze bang zijn dat vrienden of familie een groot vermogen verdienen en zij uiteindelijk met niets achterblijft. Op een gegeven moment lukt het je niet meer om je telefoon of computer weg te leggen, wat een negatief effect heeft op je mentale gesteldheid.

Blue monday

Blue monday

Het is weer bijna zover, de meest deprimerende dag van het jaar komt er aan: Blue Monday. Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar en is in 2005 bedacht door een Britse psycholoog. Blue Monday is de dag waarop mensen zich het meest treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. De gezelligheid van de feestdagen is voorbij, de goede voornemens zijn vaak al mislukt en de vakantie is nog lang niet in zicht. De blauwe enveloppen vallen alweer op de deurmat en buiten is het donker, koud en nat.

Waarom deze thee écht een boost voor je weerstand is

Waarom deze thee écht een boost voor je weerstand is

Zowel groene als zwarte thee hebben een positieve invloed op je gezondheid vanwege de antioxidanten die erin zitten. Thee waarin ook heilzame kruiden zijn verwerkt, doen vaak net even meer voor je lichaam. Elk kruid heeft van oudsher zijn eigen geneeskrachtige werking en daarbij een heerlijke karakteristieke smaak. Onze ‘Secret spices’ thee met honeybush bijvoorbeeld is een echte boost voor je weerstand gedurende de wintermaanden. Honeybush is een zoet geurige vlinderplant waaraan medicinale eigenschappen worden toegeschreven en zou bijdragen aan een goed afweersysteem.

Poké bowls; zo makkelijk kan gezond eten zijn

Poké bowls; zo makkelijk kan gezond eten zijn

Het is al enige tijd een ware rage in voedingsland; de poké bowl. Een heerlijke kom vol verse, pure ingrediënten die samen een rijkgekleurde en smaakvolle maaltijd vormen. Oorspronkelijk komt de poké bowl uit Hawai, daar aten de vissers restjes vis met groente als snack. Poké betekent dan ook ‘visrestjes’, maar inmiddels zijn er verschillende creatieve twists aan gegeven en vind je ook bowls met kip, rundvlees , tofu of tempé. Met welke ingrediënten worden de poké bowls samengesteld? Bij Spa Sport Hotel Zuiver hebben we 3 varianten op de menukaart staan, gerookte zalm, pulled kip en tofu, elk met een basis van aromatische jasmijnrijst, rijk gevuld met sojabonen, avocado, rode kool, mais, wortel, sla, sesamzaadjes en sojadip.

Zo ga je de griep te lijf!

Zo ga je de griep te lijf!

Je bent moe en je hebt koorts, spierpijn, hoofdpijn, keelpijn en een loopneus. Je bent de dans niet ontsprongen; je hebt griep! 

Waarom jullie juist in januari een vriendinnendag moeten plannen!

Waarom jullie juist in januari een vriendinnendag moeten plannen!

Doorgaans wordt januari ook wel vergeleken met de maandag van de week. Het is een maand waar veel mensen tegenop kijken. Het is koud, donker, de feestverlichting wordt weer opgeruimd en de gezelligheid is er weer even vanaf. Veel mensen kijken in januari alweer uit naar de zonnige periodes die nog enkele maanden op zich laten wachten. Om deze “ongezellige” maand te doorbreken vormt januari de perfecte maand om een gezellige vriendinnendag te plannen.

Voorkom een burn-out

Voorkom een burn-out

Veel mensen ervaren voor of tijdens een spannende gebeurtenis een zekere mate van spanning of druk. Dit wordt ook wel ‘stress’ genoemd. Deze stress is een gezonde en natuurlijke reactie van het lichaam die je op bepaalde momenten helpt om beter te presteren. Niets om je zorgen te maken dus zolang je na het moment van tijdelijke ‘overbelasting’ maar weer genoeg kunt ontspannen. Maar… mocht deze ontspanning structureel uitblijven ligt een burn-out op de loer.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook